Hodelagknagg av drivved

DIY: Jeg har sett mange fine knagger på nett, laget av drivved. Selv hadde jeg noen fine hodelagknagger, og ønsket å lage med en sånn knagg man kan flytte rundt og ha med på stevnene!

hodelagknagg_ingredienser

Dette trenger du for å lage hodelagknagg ala den jeg har laget.

Utgangspunktet til prosjektet var en fin drivvedplanke jeg fant på Jomfruland i sommer. Jeg synes den kunne passe veldig fint til en knaggrekke. Tidligere hadde jeg sett endel fine hodelagknagger i den tyske hestebutikken Loesdau. De har faktisk flere fine, og det var nesten litt vanskelig å velge hvilken variant jeg ville gå for. Resultatet ble iallfall noen fine i messing. Jeg tenkte lenge på hvor jeg skulle få kjøpt «kroker» som jeg kunne skru i på baksiden, slik at knaggrekken kunne brukes til å fraktes rundt og ha med på stevneplassene. Plutselig slo det meg at de vanlige utstyrskrokene de har på Hööks og Horze ville jo passet perfekt til det. Skulle kanskje aller helst hatt dem i matchende messing, men det ble vel å kreve litt for mye. Horze hadde de i sølv, men jeg gikk uannsett for svart.

Her er forresten en hodelagknagg jeg har fra før. Den koster ikke allverden, men der ganske kjedelig:

Hodelagknagg fra Horze

Hodelagknagg fra Horze

Skru utstyrsknaggene oppned på baksiden.

Skru utstyrsknaggene oppned på baksiden.

Hele prosjektet er ganske enkelt å skru sammen. Selve hodelagknaggene på forsiden med passende mellomrom, og de svarte krokene på baksiden. Jeg tok utgangspunkt i samme avstand som det er mellom krokene på den hodelagknaggen jeg hadde fra før. Dvs ca 30 cm. Dette er en standard jeg har sett at ofte passer rundt om på vanlig boksinnredning og stevnebokser.

Hodelagknaggene skrudd inn på forsiden, med avstand av eget ønske.

Hodelagknaggene skrudd inn på forsiden, med avstand av eget ønske.

Istedet for en drivvedplanke, kan man bruke en hvilken som helst annen planke. Det finnes beis som gjør at du kan gi drivved-effekt på en ny planke. Eller du kan lage en planke med en annen stil, f.eks. malt! Søker du på nett finner du metoder på hvordan man kan gi en plank drivved-look.

Økonomimessig er neppe dette hodelagknaggen som er til å anbefale. Men jeg synes den er mye flottere, og litt morsomt med noe som er litt mer ekslusivt og unikt!

Det er selvfølgelig også anledning til å lage en hodelagknagg etter denne ideen, som skrus fast til veggen på stallen hjemme. Uten disse krokene bak, som gjør den flyttbar.

Sluttresulatet:

Hodelagknaggen er ferdig, og i bruk!

Hodelagknaggen er ferdig, og i bruk!

Linker:
» Krokene hos Horze
» Hodelagkrokene hos Loesdau, her også i flere alternativ.